Traški vištiena su salotomis ir parmezanu labai paprastas ir gardus receptas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausių šeimos vakarienių receptų. Jos puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnus naminis padažas, traškūs vištienos gabalėliai, švieži salotų lapai – klasikinis skonių derinys, kuris niekada nenuvilia.
Traški vištiena su salotomis tiks ir vaikams patiekus su orkaitėje keptomis bulvėmis, makaronais ar kitu jų mėgiamu garnyru. Į salotas majonezo galima ir nedėti, tačiau šaukštelis gero majonezo man asmeniškai visada paskanina salotas.
Patarimai:
- Norite mažiau riebalų? Kepkite vištieną orkaitėje 200 °C apie 20 min., apverskite per pusę kepimo.
- Salotas ir padažą sumaišykite tik prieš patiekdami – taip jos išliks traškios.
- Jei liko vištienos, ją galima naudoti kitą dieną sumuštiniuose ar wrap’uose.
Daugiau receptų su mėsa rasite ČIA

30 min
2 porcijos
Vištienai:
- 280 g vištienos krūtinėlės be kaulo ir odos
- 1 puodelis panko džiūvėsėlių (tinka ir be glitimo)
- ¼ puodelio smulkiai tarkuoto parmezano
- ½ šaukštelio itališkų prieskonių
- ½ šaukštelio česnako miltelių
- ½ šaukštelio druskos (kosher tipo arba įprastos)
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
- ½ puodelio miltų (kvietinių arba be glitimo)
- 1 kiaušinis
- 1 valg. šaukštas vandens
- 5 valg. šaukštai aliejaus
Padažui:
- ¼ puodelio graikiško jogurto
- 1 v.š. majonezo
- 3 valg. šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
- 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
- 1 arbat. šaukštelis Dižono garstyčių
- ¼ arbat. šaukštelio česnako miltelių
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Salotoms:
- 3 puodeliai susmulkintų salotų (apie 150 g)
- Papildomai parmezano pabarstymui pagal skonį
Paruoškite vištieną:
Jei turite 2 mažas krūtinėles nusausinkite ir pagardinkite druska bei pipirais iš abiejų pusių. „Išdaužykite” vienodo storio gabalėliais.
Paniruokite:
- Į pirmą lėkštę dėkite miltus su trupučiu druskos ir pipirų.
- Į antrą – išplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos.
- Į trečią – panko džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną, itališkus prieskonius, česnako miltelius, druską ir pipirus.
Vištieną pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, ir galiausiai – džiūvėsėlių mišinyje. Gerai paspauskite, kad priliptų.
Kepkite:
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (vidutinė-aukšta ugnis).
Kepkite vištieną po vieną: 3 min. iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 2 min., kol taps auksinės spalvos ir vidinė temperatūra pasieks 74 °C.
Padažas:
Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Patiekite:
Sumaišykite salotas su padažu. Ant lėkštės dėkite keptą vištienos kepsnelį, ant jo – salotas. Pabarstykite dar parmezano.