Traški vištiena su salotomis

Traški vištiena su salotomis ir parmezanu labai paprastas ir gardus receptas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausių šeimos vakarienių receptų. Jos puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnus naminis padažas, traškūs vištienos gabalėliai, švieži salotų lapai – klasikinis skonių derinys, kuris niekada nenuvilia.

Traški vištiena su salotomis tiks ir vaikams patiekus su orkaitėje keptomis bulvėmis, makaronais ar kitu jų mėgiamu garnyru. Į salotas majonezo galima ir nedėti, tačiau šaukštelis gero majonezo man asmeniškai visada paskanina salotas.

Patarimai:

  • Norite mažiau riebalų? Kepkite vištieną orkaitėje 200 °C apie 20 min., apverskite per pusę kepimo.
  • Salotas ir padažą sumaišykite tik prieš patiekdami – taip jos išliks traškios.
  • Jei liko vištienos, ją galima naudoti kitą dieną sumuštiniuose ar wrap’uose.

Daugiau receptų su mėsa rasite ČIA

Traški vištiena su salotomis

30 min

2 porcijos

Vištienai:

  • 280 g vištienos krūtinėlės be kaulo ir odos
  • 1 puodelis panko džiūvėsėlių (tinka ir be glitimo)
  • ¼ puodelio smulkiai tarkuoto parmezano
  • ½ šaukštelio itališkų prieskonių
  • ½ šaukštelio česnako miltelių
  • ½ šaukštelio druskos (kosher tipo arba įprastos)
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
  • ½ puodelio miltų (kvietinių arba be glitimo)
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. šaukštas vandens
  • 5 valg. šaukštai aliejaus

Padažui:

  • ¼ puodelio graikiško jogurto
  • 1 v.š. majonezo
  • 3 valg. šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
  • 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelis Dižono garstyčių
  • ¼ arbat. šaukštelio česnako miltelių
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Salotoms:

  • 3 puodeliai susmulkintų salotų (apie 150 g)
  • Papildomai parmezano pabarstymui pagal skonį

Paruoškite vištieną:

Jei turite 2 mažas krūtinėles nusausinkite ir pagardinkite druska bei pipirais iš abiejų pusių. „Išdaužykite” vienodo storio gabalėliais.

Paniruokite:

  • Į pirmą lėkštę dėkite miltus su trupučiu druskos ir pipirų.
  • Į antrą – išplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos.
  • Į trečią – panko džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną, itališkus prieskonius, česnako miltelius, druską ir pipirus.

Vištieną pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, ir galiausiai – džiūvėsėlių mišinyje. Gerai paspauskite, kad priliptų.

Kepkite:

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (vidutinė-aukšta ugnis).

Kepkite vištieną po vieną: 3 min. iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 2 min., kol taps auksinės spalvos ir vidinė temperatūra pasieks 74 °C.

Padažas:

Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Patiekite:

Sumaišykite salotas su padažu. Ant lėkštės dėkite keptą vištienos kepsnelį, ant jo – salotas. Pabarstykite dar parmezano.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos