Trinta pomidorų sriuba patinka daugeliui, ją paprasta pagaminti patiems, nepaprastai skani ir gaivi, puikiai tinkanti sunaudoti šviežius pomidorus vasarą.
Trinta pomidorų sriuba yra geras būdas panaudojant daržo gėrybes pagaminti sveiką, maistingą patiekalą. Taip padariau ir aš vieną šeštadienio rytą supratusi, kad sriubomis savo šeimą lepinu per retai.
1 val
4 porcijos
Reikės:
60 g smulkių makaronų
800 g konservuotų pomidorų savo sultyse (tinka ir šviežūs pomidorai)
2 svogūnai
2 morkos
1 saliero kotas
ryšulėlis petražolių
0.5 raudonosios paprikos
0,5 aitriosios paprikos (deja, aš jos gamindama šeimai niekada nededu)
2 česnako skiltelės
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
bazilikų
čederio arba permezano
Pagardinimui:
žalumynų, duonos skrebučių
Daržoves supjaustome 1 cm dydžio gabalėliais ir nustatę vidutinę kaitrą sudedame į puodą su šaukštu aliejaus. Nulupame česnako gabalėlius ir taip pat įdedame į puodą (jei naudojame aitriąją papriką išėmę sėklas įdedame ir ją). Daržoves patroškiname 4-5 minutes. Supilame konservuotus pomidorus ir dar patroškiname 4-5 minutes. Įpilame 400-800 ml vandens (reguliuokite pagal poreikį). Verdame 30-40 minučių.
Makaronus išverdame atskirai. Sriubai išvirus, sutriname/šakute sutraiškome daržoves, supilame makaronus, sudedame pjaustytas petražoles. jei norime viską pagardiname druska, pipirais, baziliko ar kitais mėgstamais prieskoniais. Sriubą patiekus į lėkštutes, ją pagardiname čederio ar kitu sūriu.