Trisluoksniai avižinių dribsnių batonėliai be cukraus, natūralūs, tinkantys veganams.
Sekmadienį būtina pasigaminti kažko saldaus ir, žinoma, kažko sveikesnio artėjančiai sunkiai darbo savaitei… Šie trisluoksniai avižinių dribsnių batonėliai tikras gardumėlis tiek vaikams, tiek likusiems žemės smaližiams.
50 min + stingimo laikas
P.S. Naudojau 13×13 metalinę formą, kurią padengiau maistine plėvele.
Pirmas sluoksnis:
70 g avižinių dribsnių
55 g migdolų
100 g datulių be kauliukų
55 g kokosų aliejaus (nerafinuoto)
Antras sluoksnis:
200 g datulių be kauliukų
40 g kokosų aliejaus (nerafinuoto)
Trečias sluoksnis:
100 g kokosų drožlių
55 g kokosų aliejaus (nerafinuoto)
Glajui reikės:
200 g juodojo šokolado be cukraus
Avižinius dribsnius paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8 minutes. Paliekame atvėsti.
Trintuve susmulkiname migdolus ir kepintus avižinius dribsnius. Įdedame datules, kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės. Gautą masę dedame į maistine plėvele išklotą kepimo formą, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą.
Antrajam sluoksniui trintuvo pagalba datules ir kokosų aliejų išsukame iki vientisos masės. Gautą masę dedame ant pirmojo sluoksnio ir formą vėl dedame į šaldymo kamerą.
Gamindami trečią sluoksnį kokosų drožlės sumaišome su ištirpintų kokosų aliejumi ir dedame ant antrojo batonėlių sluoksnio. Paskirstome, suspaudžiame. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.
Virš garų vonelės išlydome šokoladą, apipilame batonėlius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Iš kepimo formos maistinės plėveles pagalba išimame batonėlius ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
1 Komentaras
[…] rinkausi tarp kelių valgomų dovanų: 3 ingredietų riešutų sviestu įdarytų datulių, sveikų trisluoksnių avižų batonėlių, egzotiškų batonėlių su sezamų pasta (tahini), naminio riešutų sviesto ir avokado […]