Trispalvis glotnutis ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Saldus, gardus ir Lietuvos vėliavos spalvomis pasipuošęs. Pavasaris dažnai atneša nenuspėjamus orus. Dar dabar prisimenu, kai prieš keletą, o gal daugiau metų balandžio mėnesį iškrito sniegas. Deja, staigius temperatūrų pokyčius neretai lydi ir ligos. Pavasarį pravartu atidžiai peržvelgti savo racioną ir pasirūpinti jo maistingumu. Glotnučiai – tai ne tik gardūs gėrimai, tačiau ir natūralūs organizmo stiprintojai. Trispalvis glotnutis jūsų teismui.
2 porcijoms reikės:
1 stiklinės braškių (naudojau šaldytas)
2 kivių
1 sunokusio mango
2 a.š. medaus
Nulupkite ir supjaustykite vaisius. Trintuvo pagalba sutrinkite pirmąjį braškių sluoksnį su šauškteliu medaus. Sudėkite jį į stiklines. Sutrinkite iki vientisos masės kivius su šaukšteliu medaus. Masę uždėkite ant braškių sluoksnio stiklinėse. Supjaustytus mangus sutrinkite ir sudėkite į viršutinį glotnučio sluoksnį stiklinėje.