Vafliniai batonėliai su karameliniu įdaru yra kažkas VAU! Ši recepto versija yra arčiausiai Kinder Maxi King batonėlių skonio, ką esu gaminusi. Saldi karamelė apsupta švelnios grietinėlės, traškus vaflis, padengtas šokoladu – tai yra vafliniai batonėliai su karameliniu įdaru. Šis receptas sužavės ir didelius, ir mažus.
40 min
12 batonėlių
Kremui:
90 g maskarponės
130 g plaktos grietinėlės
40 g nerafinuoto cukraus ar kito saldiklio
Karamelei:
40 g kokoso cukraus
40 g kokosų pieno iš skardinės
Kita:
200 g šokolado
2 vaflių lakštų (kuo storesni, tuo geriau)
Paruošiame kremą: išplakame grietinėlę, sudedame maskarponės sūrį, cukrų ir dar kartą išplakame. Kremą dedame į šaldytuvą.
Paruošiame karamelę: į keptuvę suberiame cukrų ir kokosų pieną, gerai išmaišome ir užviriname. Kai masė pradeda virti, dar apie 2 minutes verdame nuolat maišydami. Sumažiname ugnį iki minimalios ir karamelę verdame dar 2 minutes, kelis kartus pamaišydami.
Vaflį ištepame kremu, ant kremo paskirstome karamelė, uždengiame kitu vafliu. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą, kuriuo užliejame vaflį. Suteptus vaflius dedame į šaldytuvą, kad šokoladas sukietėtų. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.