Mažai miltų, daug varškės, truputis mėsytės – štai kokie tie varškės čeburėkai kepti orkaitėje. Subalansuota vaikams, bet tikrai tinka suaugusiems.
Varškės čeburėkai kepti orkaitėje vienas tų patiekalų, kuris puikiai balansuoja tarp sveikas ir vaikų valgomas maistas.
1 val
4 porcijos
Tešlai reikės:
300 g riebios varškės
1 didelio kiaušinio
150 g pilno grūdo spelta miltų (galima keisti į kvietinius) + pabarstymui kočiojant tešlą
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
Įdarui:
300 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
1/2 svogūno
druskos
galima dėti mėgstamus prieskonius
aliejaus
Vištienos šlaunelių mėsą ir svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais.
Varškę petriname sieteliu, įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į varškės masę. Išminkome. Tešla turi gautis minkšta, nelipti prie pirštų, tačiau nevirsti kietu gumulu. Geriau palikti šiek tiek prie pirštų limpančią tešlą ir miltus kompensuoti kočiojant. Paruoštą tešlą dedame 20 minučių į šaldytuvą.
Vištieną sumaišome su svogūnais.
Atšalusią tešlą iškočiojame ir norimo dydžio apskritu dubenėliu išspaudžiame blynelius. Į kiekvieną blyną dedame po šaukštą įdaro, lenkiame pusiau, o kraštus užspaudžiame šakute.
Čeburėkus patepame aliejumi ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių (po 15-20 minučių čeburėkus apverčiame). Kepame, kol įgaus švelniai rausvą atspalvį.