Varškėtukai iš kokosų miltų kepti orkaitėje patiks prie puodų ilgai nenorinčioms stovėti mamoms ir tėčiams.
Visgi žiema puikus metas iš virtuvės spintelių pagaliau ištraukti, dar rudenį iš šviežių ir gardžių uogų virtas uogienes, bei gausiu šaukštu pagardinti savaitgalio blynus ar varškėtukus.
Vaikyste kvepiantys varškėtukai iš kokosų miltų ne tik skanus, bet ir greit paruošiamas desertas ar pusryčiai. Šį kartą juos kepiau su kokosų miltais, o kaip cukraus alternatyvą pasirinkau klevų sirupą.
50 min
2 porcijos
Reikės:
200 g varškės
1 kiaušinio
1 nedidelio banano
2 v.š. kokosų miltų
Klevų sirupo (medaus, agavų sirupo ar kito saldiklio)
Dubenyje išplakame kiaušinį, šakute sutriname bananą. Sudedame varškę, kokosų miltus, sirupą. Išmaišome. Tešlai leidžiame pastovėti 5-8 minutes.
Iš tešlos formuojame varškėčius ir kepame aliejumi išeptoje keptuvėje arba 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Valgome su uogiene, jogurtu, uogomis ar kitais mėgiamais pagardais.