Man labai patinka šis veganiškas cheescak’as (sūrio pyragas). Lengva pagaminti, skanus prie arbatos puodelio, be gyvulinės kilmės, pieno produktų, be glitimo.
Šiuo metu, kai vis daugiau žmonių ieško sveikesnio ir aplinkai draugiškesnio maisto, veganiška mityba tampa vis populiaresnė. Veganiškos tradicinių receptų alternatyvos vis dažniau pasirodo virtuvėse, o viena man įdomesnių alternatyvų yra šis veganiškas cheescak’as.Skani ir sveika alternatyva tradiciniams sūrio pyragams, tinkama tiek veganams, tiek tiems, kurie vengia laktozės ar kiaušinių. Tad jei norite sužinoti, kaip pasidaryti puikų veganišką cheesecake’ą ir mėgautis juo, šis receptas yra kaip tik jums!
1 val 20 min + stingimas
Reikės:
1 pakelio veganiškų sausainių (iš pusseserės išmokau, kad klasikiniai sausainiai Gaidelis visada puiki idėja veganiškai versijai)
3 v.š. riešutų miltų (rinkausi migdolų)
2 v.š. agavų sirupo (arba kito saldiklio)
50 g kokosų aliejaus
Pyrago įdarui:
2 pakelių šilkinio tofu sūrio
2 bananų
3 v.š. agavų sirupo (arba kito saldiklio)
puodelio uogų
Sausainius sutrupiname ir sumaišome su likusiais ingredientais. Šia mase išklojame pyrago pagrindą.
Iki vientisos masės sutriname bananus ir agavų sirupą. Lėtai ir atsargiai įmaišome uogas. Masę užpilame ant pagrindo.
Kepame “karšto vandens” vonelėje 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol šonai šiek tiek paruduos.
Pyragui leidžiame atvėsti ir dedame nakčiai į šaldytuvą.