Vištiena medaus ir sojos padaže yra saldi, gardi nuodemė savaitgalio pietums ar vakarienei. Labai saldi ir, žinoma, traški. Nuostabiai dera su salotomis ar ryžiais. Vištiena medaus ir sojos padaže – tai vienas tų patiekalų, kuriuos gali būti jau ragavote azijietiško stiliaus restorane ir jums patiko.
Nors pati vištiena pagaminama iš labai paprastų ir kelių ingredientų, tačiau padaže net 8 ingredientai. Nesibaiminkite pastarieji randami kiekvienoje virtuvėje, nieko egzotiško. Padažo karalius medus, pastarojo saldumą išryškinantis rudasis cukrus, sūrumo ir skonio suteikiantis sojų padažas, saldumui subalansuoti skirtas pomidorų padažas, azijietiškos virtuvės būtinybė dėdė česnakas, citrina skoniams išryškinti ir subalansuoti, kukurūzų krakmolas padažui sutirštinti.
1 val 30 min
4 porcijos
Vištienai:
400 g vištienos krūtinėlės
1 puodelio kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
druskos
pipirų
¼ pudelio aliejaus
Padažui:
3/4 puodelio medaus
3/4 puodelio sojos padažo
1/2 puodelio pomidorų padažo
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/2 puodelio citrinos sulčių
1 a.š aliejaus
1 a.š česnako granulių
1 v.š kukurūzų krakmolo
Patiekiau su salotomis, skrudintais riešutais, persikais ir burata. Visus ingredientus padruskinau, pašlaksčiau citrinos sultimis ir nerafinuotu alyvuogių aliejumi.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Vištienos krūtinėlę supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir
pagardiname druska bei pipirais.
Į atskirus dubenėlius sudedame kukurūzų krakmolą ir išplaktus kiaušinius. Vištieną pamerkiame į
kukurūzų krakmolą, tada į kiaušinių plakinį ir vėl į kukurūzų krakmolą.
Vištieną sudedame į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Vištieną kepame, kol ši paruduos.
Vištieną sudedame į kepimo formą.
Dubenyje sumaišome padažo ingredientus. Padažą supilame ant vištienos.
Kepame 45 minutes arba tol, kol vištiena iškeps. Vištieną kas 15 minučių pamaišome, kad ši pasidengtų padažu.