Vištiena su datulių padažu pagaminsite vos per 40 minučių, o gal net 30 minučių (priklauso kaip greitai sukatės virtuvėje). Traškus, į pietų dėžutę jums ar užkandžių dėžutę tinkantis patiekalas. Prie patiekalo rekomenduoju datulių padažą, tačiau visada galite rinktis kitą padažo alternatyvą.
Dažniausiai, kol sukeliu receptus į tinklaraštį – pamirštu jų receptą! Nemeluoju, nes kompiuteryje jau visas aplankalas “neatpažintų patiekalų”. O tada žiūriu ir receptą ir galvoju “O ką aš čia pagaminau?” Ir taip jau begalę kartu… Visada visada galvoju, kad atsiminsiu, bet visada visada pamirštu…
Panaši istorija ir su šiuo receptu. Jei ne datulių padažas nuotraukoje, sukirbinęs kiek primigusią atmintį – taip ir nebūčiau pasidalinusi šiuo vištiena su datulių padažu receptu.
Sveikai, skaniai, lengvai!
40 min
3-4 porcijos
Reikės:
400 g vištienos filė
2/4 stiklinės maltų lazdyno riešutų
1 kiaušinio
pipirų, druskos ir česnako granulių
Padažui reikės:
12 minkštų datulių be kauliukų
3 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
2 v.š. vandens
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais, įtriname druska, pipirais ir česnako granulėmis. Vištienos gabalėlius apvoliojame kiaušinio plakinyje, po to maltuose riešutuose. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Ruošiame padažą: padažo ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.