Vaikams skirti vištienos ir obuolių salotų laiveliai tiks ne tik vaikams, bet ir sveikiau norintiems užkąsti jų tėveliams. Pagaminsite per 20 minučių.
Mano vaikas nevalgo salotų, pomidorų ir agurkų ir jokia čia naujiena ! Bet jis valgo žiedinius kopūstus, smidrus, brokolius, burokus, kukurūzus, žirnelius, moliūgą, saldžiąją bulvę ir panašiai. Ir aš nesiskundžiu. Vieną dieną, jis valgys salotas, nes tikiu, kad geriausias pavyzdys yra tėvai, O tėvai dar ir kaip Tas Salotas Valgo .
Bet kartais tik gero pavyzdžio neužtenka, reikia ir veiksmų, ir kokį vieną ar šimtą vieną kartą tam vaikui maisto siūlyti. Šį kartą misijai “Mano vaikas valgo salotas” atskubėjo pati Kakė Makė. Kakė Makė pristato “Leafood” užaugintas specialiai vaikams skirtas salotas, užaugintas Lietuvoje, nenaudojant pesticidų, ypač šviežias ir traškias. Tokias, kaip IŠ SENELĖS DARŽO. Ir dar salotos auginamos vertikaliame ūkyje kuriame daržovės auga specialiomis sąlygomis, taupant vandenį ir tausojant žemę?! Ir geriausia, kad ūkis įsikūręs netoli namų, tad net ir žiemą salotų nereikia vežti iš tolimų kraštų. Ir jų net nereikia nuplauti.
Taigi, pirmasis bandymas, jaukinantis salotas šie vištienos ir obuolių salotų laiveliai , o gal dubenėliai. Tik iš kelių Mato kruopsčiai atrinktų ingredientų!
2 porcijos
20 min
Reikės:
100 g vištienos juostelių (ištrintos mėgstamais žolelių prieskoniais)
1 didelio obuolio pjaustyto kubeliais
2 riekių duonos supjaustytos kubeliais
50 g kieto tarkuoto sūrio
Romaine salotų lapų patiekimui (naudojau Salotos BABY ROMAINE LEAFOOD KAKĖ MAKĖ)
1 v.š. majonezo
1 a.š. dižono garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
druskos pagal skonį
Duoną ir vištieną iškepame. Dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus salotas. Į kiekvieną salotą dedame po šaukštą įdaro.