Avižų pienas tinka mažyliams ir vyresniems vaikams, gardu saldintas, tačiau nepasaldinta ilgiau išliks šviežias šaldytuve.
Pažvelgus į augalinio pieno kainas parduotuvėje galima pagalvoti, kad jį pagaminti labai sudėtinga. Na, kažkas panašaus kaip surinkti IKEA baldus… Lyg ir aišku, tačiau užima daugybę laiko.
Ir jei niekada augalinio pieno negaminote ir net neragavote – dabar pats metas.⠀Šį kartą su “Dobele” dalinamės kaip pagaminti patį paprasčiausią – avižų pieną. Avižų pienas puikiai tinka karvės pienui alergiškiems mažyliams, košėms virti ir vaisių kokteiliams gaminti.⠀
Reikės:⠀
3/4 stiklinės “Dobele” viso grūdo avižų dribsnių⠀
2 stiklinių vandens⠀
1 v.š klevų/agavų/datulių sirupo
žiupsnelio druskos⠀
Avižų dribsnius užpilame karštu vandeniu ir paliekame 20 minučių, kad išbrinktų. Išbrinkusias perplauname po tekančiu vandeniu.⠀ Į trintuvę/ kokteilinę sudedame avižų dribsnius ir užpilame 2 stiklinėmis vandens (jei norisi skystesnio pieno, galima pilti daugiau vandens). ⠀ Masę triname/plakame tol, kol avižų dribsniai visiškai susismulkins, o skystis taps baltas. Avižų pieną perkošiame per sietelį. Tirščius išmetame. Avižų pieną dar kartą pertriname trintuvu ar kokteilinėje, perkošiame.⠀ Į avižų pieną įdedame sirupo, druskos ir dar kartą išplakame. ⠀ Prieš vartodami pieną suplakame ir laikome iki 3 dienų šaldytuvo šalčiausioje vietoje.