Moliūgų ledų batonėliai iš moliūgų tyrės ir šokolado sveikas ir skanus pasirinkimas tiems, kuriems vasara ateina nepastebėtai ir ledai tampa privalomuoju akcentu. Su šeima išbandėme ir pasidalinome ne vienu ledų receptu, o šie moliūgų ledų batonėliai pravesr toms, kurios moliūgų atsargų taip ir nepabaigė.
10 min + laikas šaldymui
Reikės:
1 puodelio (250g) moliūgų tyrės
1/2-2/3 puodelio vandens
8-10 datulių be kauliukų
1 a.š. cinamono
1 a.š. malto gvazdikėlio prieskonių
Žiupsnelio druskos
3/4 puodelio kokosų miltų
120 g juodo šokolado
Į trintuvą sudedame datules, įpilame 1/2 puodelio vandens, įdedame prieskonius ir druską. Sutriname ir sumaišome su moliūgų tyre. Gautą masę sudedame į puodą ir pakaitiname ant ugnies, kol gauname vientisą, pastos tirštumo masę (jei reikia- įpilame daugiau vandens). Leidžiame šiek tiek atvėsti, o pravėsus, į moliūgų ir datulių tyrę suberiame kokosų miltus. Tešlą sudedame į maistine plėvele išklotą formą ir 30 minučių įdedame į šaldymo kamerą. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Išimame moliūgų ledus iš šaldiklio ir supjaustome į stačiakampius. Įmerkiame stačiakampius gabalėlius į ištirpintą šokoladą. Perkeliame į lėkštę ir šaldome dar valandą.