Prieš jūsų akis dar vienas receptas – braškių ir bananų tyrė.
Kūdikių maistas kažkuo panašus į sveiką suaugusiųjų maistą: visada skirtingas, šviežias, gaminamas iš geriausių produktų, be cukraus, tik su trupučiu sveikųjų riebalų ir druskos. Dažnai su mažuoju valgome tą patį maistą. Gal ne visai… savąjį dar pagardinu džiovintais pomidorais, alyvuogėmis ar aštriais prieskoniais ir pan., bet būna dienų, jog valgome tą patį.
Labai mėgstu jo tyres, kurios kitą rytą virsta džemu į mūsų košę. Tyrę dažnai gaminu kaip užkandį ir kartais nepajaučiu (vienas šaukštelis jam, o kitas man) kaip tyrę suvalgome abu. Taip nutiko ir šį kartą… dar kelis šaukštus rytinei košei palikome…
Braškių ir bananų tyrė lengvai ir greitai pagaminama, tačiau visada būkite atsargūs su braškėmis ir alergija joms. Ne vienas gydytojas įspėja, kad alergija braškėms nėra reta ir geriau su šiomis uogomis pažindinti vėliau.
Šiam braškių ir bananų duetui reikės:
1 didelio saldaus banano
4 braškių
cinamono, vanilės (nebūtina)
apie 100 ml vandens (arba tiek, kad apsemtų)
Braškes nuplauname. Jas ir bananą supjaustome kubeliais ir sudedame į vandenį. Verdame ant silpnos ugnies, kol viskas suminkštės (iki 10 minučių). Viską sutriname. Tyrelę gardiname cinamonu ar vanile.