Kefyro ir banano kokteilis buvo vienas mėgstamiausių užkandžių, o kartais ir pusryčių nėštumo metu.
Šį kokteilį, o gal net jogurtą gaminu nuo vaikystės, gal todėl jis man taip patinka. Patinka ir mažyliui tokiomis karštomis dienomis. Geriausia, jog jam reikia tik 2-3 ingredientų ir jį gali pasigaminti patys vaikai. Be to, kefyras itin naudingas mūsų žarnyno mikroflorai, gerina virškinimą, padeda greičiau pasisavinti kalcį, geležį ir D vitaminą, bei iš organizmo šalina toksinus bei nuodingas medžiagas. Kefyru būtina praturtinti ir vaikų mitybos racioną, nes jis mažina alergijos maistui tikimybę, taip pat naudinga jį gerti po ilgalaikio antibiotikų vartojimo. Tačiau atminkite ir tai, jog šio produkto nerekomenduojama vartoti esant padidėjusiam rūgštingumui, sergantiems skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opomis, gastritu, pankreatitu.
10 min
1 porcija
Kefyro ir banano kokteilis gaminamas iš šių ingredientų:
1 stiklinės kefyro
1 didelio sunokusio banano
1-2 šaukštelių agavų, klevų sirupo, medaus ar stevijos (nebūtina, tačiau jei trūktų saldumo)
Visus ingredientus sutrinkite kokteilinėje, plaktuvo ar trintuvo pagalba. Skanaus!