Šie klasikinių itališkų patiekalų skoniu alsuojantys pyragėliai su kumpiu ir sūriu be glitimo nuostabus pasirinkimas siekiant savo mitybos racione sumažinti angliavandenių suvartojimą, laikantis dietos ar dėl tam tikrų priežasčių Jums ar vaikams atsisakius glitimo turinčių produktų.
Gaminant tešlą siūlyčiau naudotis maistinėmis svarstyklėmis ir vadovautis tiksliais recepte nurodytais svoriais. Tuo tarpu gamindami pyragėlių įdarą įjunkite savo VIDINĘ ŠEIMININKUTĘ 2021 ir drąsiai leiskitės į kūrybinius procesus virtuvėje. Jūsų dėmesiui, pyragėliai su kumpiu ir sūriu.
45 min
2-3 porcijos
Tešlai:
96 g migdolų miltų
24 g kokosų miltų
2 a.š ksantano gumos
1 a.š kepimo miltelių
¼ a.š druskos
2 a.š citrinos sulčių
1 kiaušinio
3-5 a.š vandens
Įdarui:
1 puodelio smulkintos mocarelos
50 g ožkos sūrio
50 – 100 g kumpio
1 susmulkintos česnako skiltelės
Gaminame tešlą. Į puodą (ar virtuvinį kombainą) suberiame migdolų, kokoso miltus, ksantano gumą, kepimo miltelius ir druską. Maišome, kol tešla taps vientisa. Įpilame citrinos sulčių, įmušame kiaušinį. Maišome, vis įpildami vandens (dažniausiai tešlą minkau rankomis). Tešla turi likti lipni.
Iš tešlos suformuojame rutulį, kurį susukame į maistinę plėvelę. Leidžiame tešlai pailsėti 10 minučių (tokią tešlą galima laikyti iki 3-4 dienas šaldytuve).
Dubenyje sumaišome įdaro ingredientus.Tešlą iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.
Ant tešlos sukrauname įdarą perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštelius. Pyragėlį aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.