Brusketa su maskarpone ir ananasais gal neįprastas, bet labai saldus ir tuo pačiu gaivus pusryčių pasirinkimas.
Nežinau kodėl, bet atidariusi naują alyvuogių aliejaus butelį noriu jį paragauti ir išsikepti brusketų 🤔.
Ir šį kartą paragavau to aliejaus…ir žinoma, iki alyvuogių aliejaus degustatorės man labai toli, bet tikrai atrodo pajaučiau tą malonų alyvuogių skonį ir mintimis nukeliavau į Andalūziją ir … taip malonu pasidarė, o tada pajaučiau pipirus… ir nukėlė jie mane atgal į realybę 😃..
Na, ir apie tas brusketas. Labiausiai mėgstu saldžias, o šį kartą pagalvojau… Kaip skanu su ananasu būtų ir buvo 😃…. Taigi brusketa su maskarpone ir ananasais pagaminama iš:⠀
Pusės kepaliuko itališkos duonelės (ciabattos) ⠀
4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (naudojau OCAL alyvuogių veislės alyvuogių aliejų, galima įsigyti ČIA)
100 g maskarponės sūrio
pusės ananaso⠀
2 v.š. medaus, klevų sirupo ar kito saldumo⠀
druskos⠀
Ananasą nulupame ir supjaustome gabalėliais. Čiabatą supjaustome riekelėmis. Čiabatą ir ananaso riekeles apšlakstome aliejumi ir sudedame į skardą.
Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, po 5 minučių riekeles apverčiame. Iškepus leidžiame duonai ir ananasui pravėsti.⠀
Maskarponę sumaišome su klevų sirupu ir gauta mase ištepame duonos riekeles, uždedame ananaso ir skanaujame!