Amerikietiškas kriaušių pyragas – tai gabalėlis nuodemės artėjančio rudenio proga ! Kai kriaušės jau pačios voliosis po medžiu ir jau nebesugalvosite ką su šiomis gražuolėmis daryti – skubu į pagalbą AŠ ! Gardus BEGALO, minkštas viduje, o traškus išorėje, sviestinis, saldus ir OJ OJ koks FAINAS – amerikietiškas kriaušių pyragas jūsų Dėmesiui.
P.S. Jei gaminsite būtinai man parašykite, skanu, per saldu ar pan. Galite ir asmeniškai, paplepėsime, pabendrausime, lauksiu atsiliepimų .
2 val
2.5 stiklinės miltų
220 gramų sviesto (labai šalto)
1 a.š druskos (smulkios)
8 v.š vandens (labai šalto)
1 v.š nerafinuoto cukraus (naudojau @bionaturalis.lt )
Įdarui:
3 kriaušių
2 a.š citrinų sulčių
2 ½ v. š kukurūzų krakmolo
80 g nerafinuoto cukraus
Žiupsnelio druskos
plaktas kiaušinis
Dubenyje išmaišome miltus, cukrų ir druską, įtarkuojame sviestą. Išmaišome. Įpilame šalto vandens, išmaišome. Tešlą išminkome rankomis, kol visi ingredientai susijung. Neperminkome, turi likti sviesto ir miltų gabalėlių. Tešlą suformuojame į du skritulius, kuriuos suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldymo kamerą 30 min, arba į šaldytuvą bent porai valandų.
Kriaušes supjaustome 5 cm kvadratėliais ir sumaišome su citrinos sultimis, cukrumi, krakmolu, druska.
Iš šaldytuvo ištraukiame tešlos skritulį. Pabarstome stalviršį miltais. Iš tešlos suformuojame tokio dydžio apskritimą, kokią naudosime kepimo formą (manoji 22cm). Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Tešlą dedame į kepimo formą, prispaudžiame kraštus ir dugną.
Likusios tešlos skritulį išimame iš šaldytuvo, iškočiojame ir supjaustome pailgomis juostelėmis. Ant pyrago sudedame kriaušių masę, išdėliojame tešlos juosteles. Juosteles ištepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min.