Kiaušinių buritas – šią vasarą mano pusryčių -pietų favoritas. Gal todėl, kad pagaminti užtrunka vos 10 minučių, o ir skonių variacijų begalės, kurios tiks ir vaikams, ir suaugusiems. Tiesa, kiaušinių buritas dažniau mano vyro nei mano gaminamas aš tuo labai džiaugiuosi.
10 min
Porcijai reikės:
Tortilijos blyno
2 kiaušinių
2 riekelių virto kalakutienos kumpelio (galima nedėti)
2 v.š. mėgstamo padažo (pvz. 1 a.š. pomidorų tyrės+ 1,5 v.š. gr.jogurto+druska)
saujelės salotų
daržovių (mūsų mėgstamiausios – agurkas, pomidoras, kukurūzai, ridikėliai)
30 g sūrio (parmezanas, Feta ar kitas mėgstamas)
1 v.š. susmulkintos kalendros (nebūtina)
druskos
aliejaus kepimui
Kiaušinius išplakame su druska ir pilame į įkaitintą aliejumi pateptą keptuvę, uždedame kumpelio. Kiaušinienę pakepame 1-2 minutes, kol ji suketės tiek, kad galėtume apversti.
Apverčiame, uždedame tortilijos blyną, kitą kiaušinienės pusę pakepame apie 2 minutes, kol įgaus švelnų rusvą atspalvį.
Tortilijos blyną nuimame nuo keptuvės, ištepame padažu, sudedame likusius ingredientus ir susukame į buritą.
Buritą iš abiejų pusių (po 1-2 minutes) apkepame sausoje keptuvėje, kol gražiai parus.