Graži ir maistinga baltymais bei skaidulomis avinžirnių miltų bananų duona puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams. Ši be glitimo avinžirnių miltų bananų duona taip pat yra be riešutų ir nesudėtingai pagaminama! Mėgaukitės su šokolado gabalėliais ar mėgstamais džiovintais vaisiais.
50 min
3 pernokusių bananų (apie 1 1/3 trintų bananų)
1/4 puodelio nerafinuoto cukraus, medaus arba saldiklio
1 kiaušinio
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
1 1/2 puodelio avinžirnių miltų
0,5 puodelio rikotos sūrio
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. pumpkin spice prieskonių arba cinamono
1/4 a.š. druskos
Priedai:
1/2 puodelio šokolado gabalėlių
1/2 puodelio džiovintų spanguolių
Bananus sutriname, šmušame kiaušinius, sudedame rikotą, įpilame aliejų ir išmaišome. Įmaišome cukrų. Suberiame miltus, kepimo miltelius, druską, prieskonius ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome šokolado gabalėlius ir spanguoles. Galima viršų papuošti perpjautu bananu.
Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba, kol bananų duona iškeps.