Į vasaros iškylų krepšelį vaikams ir tėveliams įsimesti tinkantys kalakutienos, cukinijos ir kukurūzų kotletukai pagardinti gaiviu jogurto padažu ir salotomis. Gardu su naminėmis tortilijomis pateptomis užtepėle ar humusu. Aišku, galima valgyti ir su makaronais, grikiais, ryžiais ir kitais mėgiamais garnyrais.
Kalakutienos, cukinijos ir kukurūzų kotletukai gardūs, be glitimo, patogu valgyti šaltus kaip užkandį mokykloje ar papildyti savo pietų dėžutę.
30 min
4 porcijos
Reikės:
400 g maltos kalakutienos
1 vidutinės stambiai supjaustytos cukinijos
nuo 1 šviežios burbuolės nupjaustyti kukurūzai (tinka ir šaldyti bei konservuoti kukurūzai)
½ smulkiai supjaustytos raudonos paprikos
1 išplaktas kiaušinis
½ puodelio avižų miltų
2 a.š. česnako granulių
1 a.š. maltos kalendros prieskonių
druskos
3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui reikės:
1 puodelio graikiško jogurto
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
2 a.š. česnako granulių
2 šaukštų šviežių citrinų sulčių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos
Pomidorų ir agurkų salotoms:
2 šakelių vyšninių pomidorų
1 vidutinio smulkiai supjaustyto agurko
¼ puodelio baziliko
0,5 nutarkuotos citrinos žievelė
2 šaukštų šviežių citrinų sulčių
druskos
1. Pasigaminame padažą: dubenyje sumaišome visus ingredientus ir padedame į šaldytuvą.
2. Kitame dubenyje sumaišome kotletukų ingredientus, išskyrus aliejų. Rankomis suformuojame norimo dydžio paplotėlius.
3. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus, sudedame kotletukus ir kiekvieną pusę kepame po 2 minutes arba kol pagels. Kotletukus atsargiai perkeliame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7–10 minučių arba kol iškeps.
4. Kol kepa kotletukai, paruošiame pomidorų ir agurkų salotas. Supjaustome daržoves ir jas sumaišome su kitais ingredientais.