Kesadilijos su baklažanu gal ir netaps didžiausia stalo puošmena, tačiau pasotins kiekvieną vaiką. Baklažaną galima keisti jauna cukinija ar mėsa. Be mėsos, tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, į mokyklos ar darbo pietų dėžutes.
Kesadilija su baklažanais pagaminsite per 30 min
2-3 porcijos
Reikės:
4 tortilijos blynų
1 baklažano
60 g tarkuoto kietojo sūrio
6 v.š. tepamos varškės
druskos, pipirų
Baklažanus supjaustome riekėlmis. Apibarstome druska, pipirais ir apkepame iš abiejų pusių su šlakeliu aliejaus keptuvėje.
Tortilijos blynus ištepame varške, apibarstome sūriu. Vieną iš išteptų tortilijos blynų dedame į keptuvę. Uždedame baklažano riekutes ir uždengiame dar vienu tortilijos lakštu. Ant nedidelės ugnies kepame apie 4 minutes arba kol gražiai apskrus, atsargiai apverčiame ir dar pakepame kitą pusę tiek pat laiko. Tokiu pat būdu iškepame ir dar dvi tortilijas.