Trupiniuotis su persikais paprastas, gardus ir sveikas deserto pasirinkimas minimaliai saldintas klevų sirupu.
Mūsų namuose apsigyveno Bildukas. Tas, kurio dėka dingsta daiktai. Ir aš nekalbu apie įprastą kojinių dingimą skalbimo mašinoje. Jau mėnesį nerandame tv pultelio, televizorių valdome mobiliuoju telefonu. Dingo mano oranžiniai bėgimo bateliai… abu. Vieną dieną jais bėgiojau, o kitą – jų nebebuvo. Pagalvoti būtų galima, jog pamečiau, bet kokia užuomarša būčiau, manau bėgdama būčiau tai pastebėjusi… Taip pat dingo pašto dėžutės rakteliai, mano apyrankė ir keletas valgymo įrankių. Galbūt dingo ir daugiau daiktų, tačiau, iki kol jų Būtinai neprireiks manau nepastebėsiu…
Nors kartais kresteli tokia mintis, jog Bildukas ne kokia mistinė būtybė, o konkrečią formą turintis žmogus. Na, kokių 92 cm, 13 kg, tamsiai mėlynų akių, susivėlęs, sėdintis vos už pusę metro nuo manęs ir skanaujantis šiandienos kepiniu.
O štai ir šio kepinio receptas. Trupiniuotis su persikais yra be kiaušinių, be karvės pieno, be kvietinių miltų ir tinkantis mažyliams nuo metų bei veganams.
Reikės:
60 g sumaltų avižų miltų
3 v.š. avižų dribsnių
5 v.š. klevų ar agavo sirupo
50 g kokosų sviesto
1 a.š. cinamono
6 vnt. mažų persikų
4 vnt. slyvų
Persikus ir slyvas supjaustykite, sumaišykite su 2 v.š. klevų sirupo. Miltus, cinamoną, dribsnius sumaišykite su 3 v.š. klevų sirupo. Įtarkuokite šaltą kokosų sviestą ir pirštais sumaišykite su miltų ir dribsnių mišiniu.
Į dubenėlio apačią dėkite supjaustytus vaisius, ant viršaus trupinių masę. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.