Obuolių, brokolių ir špinatų tyrelė yra paprasta tyrelė norint į mitybą įtraukti daugiau daržovių. Prieš ragaujant šios tyrės siūlau išbandyti obuolių ir špinatų tyrę.
Obuolių, brokolių ir špinatų tyrė paprastai pagaminama tyrė nuo 6 mėnesių. Obuoliai tyrelei suteikia ir saldumo, ir kreminės konsistencijos. Ji taip pat gausi skaidulų, kalcio, vitaminų A, K ir C, skaidulų ir folio rūgšties bei tinkama šaldyti.
Reikės:
2 nuluptų ir supjaustytų obuolių
1/4 puodelio brokolio žiedynų
1/4 puodelio špinatų
Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garintuvo krepšelį suberkite obuolius ir brokolius, uždėkite krepšelį ant verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Virkite garuose apie 7 minutes. Ant obuolių ir brokolių suberkite špinatus, uždenkite ir virkite dar 2 minutes.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1-2 minutes trinkite iki vientisos tekstūros. Įpilkite 1/4 puodelio skysčio (vandens likusio nuo garinimo, motinos pieno arba mišinio) ir pertrinkite. Jei reikia – įpilkite daugiau skysčių.