Vištiena su citrina ir kaparėliais grietinėlės padaže – mažai angliavandenių turintis, 30 minučių vienos keptuvės patiekalas. Šis patiekalas paprastai atrodantis, tačiau skonių prasme ypatingas. Vištiena su citrina ir kaparėliais tinka vakarienei su salotomis ar ryžiais, bolivine balanda.
30 min
2 porcijos
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių be kaulų
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
1/4 puodelio migdolų miltų
1/4 puodelio nusausintų kaparėlių
4 šaukštų sviesto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 išspaustų citrinų sulčių (1/4 puodelio citrinos sulčių)
2 šaukštų šviežiai pjaustytų petražolių
Vištos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vištienos gabalėlius apvoliokite migdolų miltuose. Miltų perteklių nuvalykite.
Į plačią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus sviesto, maišydami ant vidutinės ugnies, laukite, kol sviestas išsilydys ir keptuvė įkais. Sudėkite vištieną ir kepkite, kol mėsa taps auksiniai rudos spalvos. Iškepusius gabalėlius sudėkite į dubenį.
Sumažinkite ugnį. Įpilkite grietinėlės, 1/4 puodelio citrinos sulčių ir kaparėlių. Viską išmaišykite. Padidinkite šilumą, kol padažas užvirs. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Įmaišykite likusius 2 šaukštus sviesto.
Vištieną perkelkite atgal į keptuvę ir troškinkite apie 5 minutes.
Paruoštą pagardinkite petražolėmis, citrina.