Moliūgo tyrelė su kriauše ir granato sėklomis – puiki tyrelė mažyliams jau įpusėjusiems savo primaitinimo kelionę, paragavusiems ne vieną tyrelę ar produktą ir ieškant kažko naujo ir gardaus. Saldi, gal net šiek tiek egzotiška tyrelė gali pasigirti visais rudeniniais skoniais. Moliūgo tyrelė su kriauše ir granato sėklomis paruošite per 15 minučių, o likučius galėsite užšaldyti arba sunaudoti blynams ar košėms gardinti. Beje, granauose gausu antioksidantų, vitamino C ir K ir savo unikaliu skoniu jie puikiai dera su dauguma saldžių vaisių.
Reikės:
0,5 per moliūgo
1 be žievelės, pašalintomis sėklomis susmulkintos kriaušės
1/4 puodelio granato sėklų
žiupsnelio a.š. cinamono arba muskato riešuto
Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.Į puodą supilkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm), į garų puodą virš vandens sudėkite moliūgus. Vienus moliūgų kubelius troškinkite 10 min., o tada dar 2 min sudėkite kriaušes.
Į virtuvinį kombainą arba į aukštą indą, jei naudojatės trintuvu, sudėkite visus ingredientus: garuose virtą moliūgą, kriaušę, granato sėklas, žiupsnelį cinamono ir sutrinkite iki vientisos masės.
Granatų sėklos gali nesusitrinti, tai priklauso nuo virtuvinio kombaino greičio ir peiliukų, todėl sėklas galite pašalinti sietelio pagalba.