Dribsnių batonėliai su spanguolėmis

Dribsnių batonėliai su spanguolėmis – tai vienas mano pirmųjų tinklaraščio receptų, kuris pabuvojo ne viename internetiniame portale. Ir ne veltui, gardūs dribsnių batonėliai su spanguolėmis nuostabus saldus užkandis ar desertas, kai norisi pasilepinti namuose gamintupaprastu, bet tuo pačiu ir gardžiu skanėstu.

Sekasi tada, kai turi ir kūrybinių minčių, ir laiko joms įgyvendinti. Niekada nebuvau pernelyg mylima sėkmės, žaidžiant Tele-loto dar neužbraukiau “kampų”, o Monopolio laimėti taip ir neteko. Tiesa, niekada aš jo ir nepabaigiau žaisti (ir kas jam kantrybės turi?)… O ir šiaip bijau, kad galiu būti iš tų žmonių, kurie iškraipo statistiką… Na, tie, kuriems leidžiantis parašiutu- neišsiskleidžia atsarginis parašiutas…

Dribsnių batonėliai su spanguolėmis

Na, ir apie kūrybą virtuvėje… šiuo metu turiu ne vieną puikią idėja, tačiau tuo “turėjimu” jos ir užsibaigia. Grįžusi namo kažkaip ir neprisiverčiu tų idėjų realizuoti. Džiaugiuosi, kad bent šiuos, kokį mėnesį galvoje tūnojusius ir savo eilės laukusius batonėlius, pagaminau. Užtrukau kokias 10 minučių. Gavosi skanūs, saldžiai rūgštūs. O ir zuikiui patiko. Puikus paruoštukas gavosi į darželį lydint namų naikintoją.

Tiesa, jei nesinori šokolado valyti nuo visur ir klausti mažojo, kaip tu sugebėjai tuo šokoladu ausis ir pėdas išsitepti, nors ir su batais bei kepure buvai – geriau šokolado nedėkite. Padėkos jums ir skalbyklė, ir automobilis, ir jūsų kaip tik tą dieną vilkėtos šviesios kelnės.

30 min + šaldymo laikas

Reikės:

2 puodelių viso grūdo avižų dribsnių

1 puodelio džiovintų spanguolių

1,5 puodelio sūdyto žemės riešutų sviesto

1/2 puodelio medaus

60 g šokolado

Sumaišykite žemės riešutų sviestą su medumi (jei reikia truputį pakaitinkite). Į didelį dubenį sudėkite avižų dribsnius, spanguoles. Sumaišykite. Ant sausų ingredientų užpilkite medaus ir žemės riešutų sviesto masę. Maišykite iki gražios vientisos masės.

Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite. Ištirpdykite šokoladą ir juo užliekite batonėlių viršų. Skardą dėkite 30 minučių į šaldymo kamerą. Po 30 minučių supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Batonėlius laikykite šaldytuve.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos