Makaronai su baklažanų padažu – tai vienas tų lengvų receptų, kuris savyje paslepia gal ir ne visiems vaikams mėgstamą daržovę – baklažaną. Šis skanus sūrio, pomidorų ir kepto baklažano derinys su makaronais tinka tiek vaikams, tiek vegetarams, tiek visai šeimai. Makaronai su baklažanų padažu gali būti pagardinti ir mėsa. labai rekomenduoju baklažaną išsikepti anskčiau ir taip dar labiau sutrumpinti gamybos procesą.
40 min + baklažano kepimo laikas
4 porcijos
2 baklažanų
400 g makaronų
1 skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
4 susmulkintų česnako skiltelių
1 a.š. džiovintų žolelių (pvz., oregano, bazilikas, čiobreliai)
1 susmulkinto svogūno
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Šiek tiek šviežio baziliko
aliejaus
papildomai sūrio patiekimui
Išilgai perpjauname baklažaną, padarome negilias įpjovas skersai ir išilgai. Ištepame aliejumi ir odele į viršų dedame į kepimo skardą. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol baklažanai suminkštės, o viršus (odelė) pasiraukšlės. Kol baklažanai karšti – minkštimą išskobiame.
Gaminame padažą: į įkaitintą gilią keptuvę sudedame česnaką ir kepame maišydami apie 1 minutę, kol pasklis česnako kvapas. Sudedame svogūnus, kepame, kol suminkštės. Supilame pomidorus savo sultyse. Ugnį sumažiname ir leidžiame padažui virti 15-20 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Suberiame tarkuotą parmezano sūrį, baklažaną ir viską sutriname iki vientisos masės.
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Makaronus užpilame padažu, pagardiname sūriu.