Obuolių blynai puikiai tinka kaip mažylio užkandis ar pusryčiai ar užkandžiams. Lengvi, skanūs ir maistingi. Pagaminami per 15 minučių.
Gamindama šių blynų tešlą naudojau viso grūdo miltus, kuriuose yra daugiau maistinių medžiagų (pvz., geležies, magnio ir mangano, skaidulų) nei įprastuose baltuose miltuose. Taip pat rinkausi ekologiškus laisvai laikomų vištų kiaušinius (norėtųsi, kad vištos nebūtų maitinamos hormonais, antibiotikais) bei saldesnius obuolius.
Blynus galima patiekti su plonu riešutų sviesto aptepimu, trintais vaisiais ar jogurtu. Blynus patiekite ir supjaustykite pagal amžių. Obuolių blynai šaldomi, o šaldytuve gali būti laikomi iki 3 dienų.
15 min
10 blynų
Reikės:
1 didelio supjaustyto obuolio (nulupta žievele)
2 kiaušinių
3 v.š. viso grūdo miltų + 3 v.š. avižų (arba 6 v.š. kitų miltų)
1 v.š. augalinio pieno
kokosų aliejaus kepimui
Obuolius nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į maisto smulkintuvą (vaikams, vyresniems nei 8 mėn., lupti nebūtina).
Sudėkite likusius ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei tešla perbiri – įpilkite pieno, o jei pers kysta – įdėkite dar miltų. Tešla neturi būti tiršta kaip grietinė, tačiau ir nebūti skysta.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Į įkaitusį aliejų pilkite po šaukštą tešlos ir apkepkite kiekvieną blyno pusę.