Mažylių sausainiai su riešutų sviestu gardus ir puikus pasirinkimas ne tik mažiausiems, tačiau ir vyresniems vaikams bei suaugusiems. Šiuos sausainius kepėme dukart, tiksliau juos kepė mano šešiametis sūnus sesei. Deja, pirmą kartą beveik visus sausainius suvalgė, nes iš mano surašyto kiekio gausite apie 12 sausainių. Visada stengiuosi neprigaminti perdaug, valgyti kuo šviežesnį maistą. Man ir kūdikiui saldumo netrūko, tačiau jei gaminsite vyresniems vaikams, kurie nori saldžiau įdėkite dar šaukštą natūralaus saldiklio.
Nors žemės riešutų sviestą ir riešutus į mitybą galima įvesti nuo 6 mėnesių, tačiau šie produktai visgi priskiriami prie dažnų alergenų. Kūdikiams, sergantiems egzema arba turintiems alergiją kiaušiniams, kyla didesnė rizika. Šiuo atveju dėl žemės riešutų ir jų produktų vartojimo pasitarkite su savo pediatru arba vaikų alergologu.
Šiuolaikiniai tyrimas parodė, kad ankstyvas žemės riešutų įvedimas gali vėliau sumažinti riziką vėliau turėti alergiją žemės riešutams. Po tyrimo JAV Nacionalinis alergijos ir infekcinių ligų institutas dabar rekomenduoja žemės riešutus duoti prieš pirmąjį kūdikio gimtadienį, atsižvelgiant į visus rizikos veiksnius.
Deja, tiems, kuriems išsivysto alergija žemės riešutams, jie būna visą gyvenimą. Tik apie 20% vaikų išauga nuo alergijos žemės riešutams.
Taigi, jei mažylis ar vyresnis vaikas neturi alergijos žemės riešutams tikrai rekomenduoju išbandyti šį receptą – Mažylių sausainiai su riešutų sviestu.
Reikės:
1 didelio nulupto sunokusio banano
2 šaukštų riešutų sviesto
1 stiklinės kvietinių miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
Bananą sutriname su riešutų sviestu. Įberiame miltus, kepimo miltelius. Išmaišome tešlą. Rankomis suformuotame rutulį. Stalvirsį pabarstome kepimo milteliais. Tešlą iškočiojame (maždaug 1/2 cm storio). Sausainių formelėmis arba peiliu išpjauname sausainius. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.