Avižiniai kąsneliai yra vienas pasirinkimų greitam kūdikio ar vaiko užkandžiui. Greitai pagaminami ir sotūs. Šių kąsnelių receptą, tiksliau idėją nusižiūrėjau nuo parduotuvėje parduodamų tokio tipo užkandžių kūdikių skyriuje. Kaina tokių kandžių ne tokia ir draugiška piniginei – kažkur 4 Eurai. Namuose tokius pagaminsite bent per pusę pigiau. Rekomenduoju rinktis ekologiškus avižinius dribsnius, nes kruopų neapdorosime.
Avižiniai kąsneliai kūdikiams lengvai virškinami, minkšti atkąsti dantenomis ir lengvai perkuriami (vienas džiovintas uogas keičiant kitomis). Taip pat tokio tipo užkandžiai kūdikiams suteikia galimybę susipažinti su skirtingais skoniais ir tekstūromis.
Pagamintus kąsnelius laikykite iki 5 dienų šaldytuve.
10 kąsnelių kūdikiui
50 g ekologiškų avižinių dribsnių ar avižų
35 g karštame vandenyje 15 minučių mirkytų razinų
15 g nerafinuoto aliejaus (kokosų ar neutralaus skonio)
5 g apelsinų sulčių
Visus ingredientus sutriname trintuvo pagalba iki vientisos masės. Masė turi gautis kibi, lengvai formuojama. Jei masė gavosi per kieta, trupinių konsistencijos – įpilkite dar truputį sulčių, jei masę gavosi per skysta – įdėkite dar avižų. Masę paskirstome ant maistinio popieriaus išklotos skardos (padarome apie 0,5 cm storio paplotėlį), kurią paliekame 30 minučių šaldytuve. Supjaustome norimo dydžio kąsneliais.