Greitas makaronų apkepas mano virtuvėje įvyko tą dieną, kai didžiulis indelis su pusseserės užaugintais vyšniniais pomidorais gulėjo ant stalo (maisto šefai pomidorus laikyti šaldytuve griežtai draudžia), laikas iki jiems virstant maisto atliekomis tiksėjo, o ir norinčių juos valgyti eilėje nestovėjo. Pastaruoju metu stengiuosi išvengti maisto atliekų (turint vaikų pavyksta tikrai ne visada) ir šia tema stengiuosi komunikuoti socialinėje erdvėje (tiesa, socialiniams tinklams laiko vis mažiau), tad greitas makaronų apkepas ir įvyko kaip noras sunaudoti vyšninius pomidorus. Na, bent jų dalį…
Receptas labai paprastas, užtruksite apie 30 minučių, tikslus kepimo laikas vis dėl to priklausys nuo pasirinktų makaronų ir svarbiausia (!) sultinys turi būti karšas. Priešingu atveju makaronų apkepas neiškeps taip greitai kaip žadėjau. Ingredientus rasite kiekvienoje parduotuvėje ar namų spintelėje, griežtų kiekių tikrai nėra.
30 min
4 porcijos
Reikės:
300 g mėgstamų makaronų
200 g kreminio sūrio
400 g konservuotų arba šviežių pomidorų
3–4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
500 ml vištienos arba daržovių sultinio
Druska ir pipirai pagal skonį
50-70 g tarkuoto sūrio (pvz., parmezano) (nebūtina)
Šviežių žolelių, tokių kaip bazilikas arba petražolės, papuošimui (nebūtina)
Į kepimo indo vidurį dedame kreminį sūrį, ant jo išspaudžiame česnako. Viename šone suberiame makaronus, kitame – pomidorus. Užpilame karštu (!) sultiniu. Sultinio turi būti tiek, kad apsemtų makaronus. Apkepą uždengiame dangčiu arba kepimo folija.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių arba, kol makaronai išvirs. Po 20 minučių patikrinkite makaronus.
Jei sultinio liko labai daug (beveik sriuba) dalį sultinio supilkite į puodelį, jei apkepą bus sunku maišyti – įpilsite šio skysčio.
Sutrinkite pomidorus, išmaišykite,apiberkite sūriu. Papuoškite žalumynais.
Skanaus ir gardaus! Parašykite ar apkepas jums ir jūsų vaikams patiko.