Greiti makaronai su kokosų pienu – tai kažkas tarp sriubos ir kreminių makaronų padaže. Pagaminsite per 20 minučių ir nuostabiai tiks tomis dienomis, na, kai gaminti visas kūnas šauks “Nenoriu!”. Dienomis kai darbas veja darbą, kai grįžtu vėlai motyvacijos gaminti nė su žiburiu pas mane nerasite. Taigi tokiomis dienomis ieškau labai paprastų, greitų receptų, kurie vistiek pasižymėtu puikiu skoniu ir idealiu atveju, juose būtų bent kelios daržovės.
Kodėl jums patiks šie greiti makaronai su kokosų pienu?
- Pagaminta viename puode – sutaupoma laiko ir indų, kurių nereiks plauti,
- Puikiai pritaikomas pagal tai, ką turite po ranka – puikus būdas išvalyti daržovių stalčių ar sunaudoti mėsos likučius.
- Greita ir paprasta – tai užtrunka vos 20 minučių ir reikia labai minimaliai pastangų.
Tiesa, sąvąją ir vaikų makaronų porciją papildomai gardinau sultinio skonio MagicBroth kologenu.
Beje, visus greitai, iki 30 minučių pagaminti galimus receptus rasite tinklaraščio skyrelyje per 30 minučių.
Ir jei neturite kininio bastučio (pak choi), jį galite pakeisti kitomis daržovėmis, kurios greitai suminkštėja ir suteikia gaivumo patiekalui. Štai keli variantai:
- Špinatai – įdėkite juos pačioje pabaigoje, nes jie greitai suminkštėja.
- Lapiniai kopūstai (kale) – plonai supjaustykite ir lengvai patroškinkite sultinyje, kol taps minkšti.
- Mizuna arba rukola – suteiks patiekalui pikantišką poskonį.
- Savojos kopūstas arba pekininis kopūstas – smulkiai supjaustykite ir lengvai patroškinkite kartu su makaronais.
- Cukinija – plonais griežinėliais arba juostelėmis supjaustyta cukinija suteiks švelnią tekstūrą.
Patarimai, kad receptas būtų dar gardesnis:
- Prie česnako ir imbiero galite pridėti šaukštelį citrinžolės pastos arba smulkintos šviežios citrinžolės – suteiks egzotiško skonio.
- Aštresniam skoniui: Įdėkite šviežio aitriosios paprikos arba šlakelį sriracha padažo.
- Traškumo: Prieš patiekiant, užberkite sezamo sėklų arba skrudintų anakardžių.
- Gilesnis skonis: Šaukštelis cukraus arba medaus padaže subalansuos rūgštumą ir sūrumą.
- Papildoma tekstūra: Įmaišykite šviežiai tarkuotos morkos ar plonai pjaustytų saliero stiebų – jie suteiks šiek tiek traškumo.
4 porcijos
20 minučių
Reikės:
Pastai:
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. sojos padažo
2 a.š. žuvies padažo
Makaronams:
300 g jūsų pasirinktų makaronų (rinkausi ryžių, nes jie verda labai greitai ir puikiai prisigeria padažo)
2 pak choi (kininio bastučio) galvos, supjaustytos griežinėliais
400 ml kokosų pieno
1 litro / 4 puodelių daržovių/vištienos sultinio
1/2 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 v.š. imbiero, tarkuoto
Sauja kalendros
0,5 citrinos, supjaustytas griežinėliais
druskos ir pipirų
Į puodą pastatytą ant vidutinės ugnies įpilkite 1/2 šaukšto alyvuogių aliejaus. Sudėkite česnaką, imbierą ir maišydami kepkite dvi minutes, kol pradės minkštėti. Sudėkite pastos ingredientus ir kepkite maišydami dar minutę. Įpilkite kokosų pieno ir sultinio. Išmaišykite, tada užvirinkite skystį, sumažinkite ugnį ir palikite 10 minučių.
Sudėkite makaronus tiesiai į sultinį, išmaišykite, tada leiskite jiems virti apie 4 minutes. Skaitykite savo makaronų instrukcijas, skirtingų makaronų paruošimo laikas skiriasi. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kai makaronai išvirs, sudėkite griežinėliais pjaustytą kininį bastutį ir minutę maišykite, kol jie taps ryškiai žali. Nuimkite puodą nuo ugnies.
Padalinkite makaronus į dubenėlius, į kiekvieną dubenį gausiai įpilkite padažo. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite citrinos griežinėlių, pabarstykite kalendra.
Jei norite, pagardinkite dar šlakeliu aitriosios paprikos aliejumi ar kitais mėgstamais priedais.