Šokoladinis čija pudingas – tai desertas puikiai tinkantis sveikiems ir maistingiems pusryčiams ar desertui tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Šokoladinis čija pudingas– taip pat puiki alternatyva tradiciniams desertams, kuriame nėra pridėtinio cukraus ar skonio stipriklių, dažiklių. Šis skanėstas ne tik maloniai nustebins savo skoniu, bet ir suteiks daugiau energijos. Be to, šis desertas labai lengvai ruošiamas, todėl jį galima pasigaminti tada, kai laiko iš tiesų neturite.
10 min+ 4 valandos stingimui
1 porcijai reikės:
1/4 puodelio kakavos miltelių
1 puodelio augalinio ar kito pieno
2 v.š. klevų sirupo (medaus)
1/3 puodelio čija (spaninio šalavijo) sėklų
Pagardinimui: šokolado arba uogų
Čija sėklas sumaišome su klevų sirupu bei pienu. Suberiame persijotus kakavos miltelius, gerai išmaišome. Paruoštą masę supilame į puodelius ir dedame į šaldytuvą 4 valandoms, kad sėklos išbrinktų. Paruoštą pudingą gardiname šokoladu ir uogomis.