„New York Times” slyvų pyragas – drėgnas, gardus ir labai lengvai pagaminamas.
Ar esate girdėję apie garsųjį „New York Times“ slyvų pyragą?
Tai vienas populiariausių receptų, kada nors paskelbtų šiame laikraštyje. Pirmą kartą jis pasirodė 1983 m., o skaitytojai jį taip pamilo, kad The New York Times šį receptą perspausdindavo kasmet nuo 1983 iki 1995 m. – iš esmės, jis tapo rudens tradicija laikraštyje.
Kas daro šį pyragą ypatingu? Jo paprastumas. Tik keli ingredientai: sviestinis, purus pagrindas, ant viršaus – slyvos, apibarstytos cukrumi ir cinamonu. Kepant slyvos maloniai susmėga į tešlą, sukuria karamelizuotus vaisių „kišenėles“, kurios tiesiog tirpsta burnoje. Tai ne prašmatnus desertų šou, bet tikras klasikinis pyragas, kurį gera kepti vėl ir vėl.
Aš šį receptą atradau visai neseniai, slankiodama „Pinterest“ ir labai apsidžiaugiau, nes jis puikiai tiko ir kelių maisto tinklaraštininkių pakviestam „slyvų išūkiui”. Taigi nieko nelaukusi… na, gal po savaitės nusipirkau slyvų ir įgyvendinau šį maisto projektą. Rezultatas pranoko lūkesčius – šiltas, aromatingas. drėgnas ir nostalgiška rudens kepinio klasika alsuojantis „New York Times” slyvų pyragas. Puikiai šį pyragą įvertino ir šeima.

1 val 30 min
Reikės:
- 113 g minkšto sviesto
- 200 g cukraus (apie 1 stiklinę)
- 2 didelių kiaušinių
- 130 g kvietinių miltų (apie 1 stiklinę, persijotų)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. druskos
- 2-3 slyvų slyvos be kauliukų perpautų į 4 dalis išilgai
- 2 v. š. apelsinų sulčių (nebūtina, bet suteikia gaivumo)
- 1 v. š. rudojo cukraus (pabarstymui)
- 1 a. š. cinamono
- (nebūtina) šiek tiek migdolų drožlių

Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite 20 skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais: ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Dubenyje elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
- Supilkite tešlą į paruoštą formą ir išlyginkite paviršių.
- Ant viršaus sudėliokite slyvų puseles, odele į viršų, jas lengvai įspausdami į tešlą.
- Apšlakstykite apelsinų sultimis, pabarstykite rudu cukrumi ir cinamonu.
- Kepkite apie 40–50 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos, o į vidurį įkištas pagaliukas išeis švarus.
- Išimkite iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tuomet atsargiai perkelkite ant grotelių. Skanaus!