Grikių dribsnių keksiukai su dešrelėmis gali būti gaminami iš vištienos, taip pat vienas daržoves pakeičiant kitomis.
Būnant mama ar vaikų drauge kompromisai yra neišvengiami… O šįkart tam, jog keksiukai taptų “valgomi” juose turėjo atsidurti dešrelės. Dėl daržovių su mažuoju svečiu sutarėme ir man buvo leista net keletą keksiukų pagaminti su “taip nusibodusia” vištiena.
Taigi, dalinuosi grikių dribsnių keksiukai su dešrelėmis ar vištiena ir daržovėmis keksiukų receptu. Puikiai tinka pietums, į darbą, į mokyklą.
50 min
10 keksiukų reikės:
90 g “Dobele” grikių dribsnių
0,5 vidutinio dydžio jaunos cukinijos
1 morkos
2 kiaušinių
70 g virtos vištienos krūtinėlės (arba 4 dešrelių)
30 g poro
100 g čederio (ar kito) sūrio
druskos, pipirų
mėgstamų prieskonių
Grikių dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad gerai apsemtų ir palikite išbrinkti (iki 5 min.). Morką ir cukiniją nuskuskite, sutarkuokite. Porą susmulkinkite. Daržovių tarkius sumaišykite su smulkintu poru, pagardinkite prieskoniais ir druska.
Virtą vištienos krūtinėlę (ar dešreles) supjautykite ir įmaišykite į daržovių masę.
Išbrinkusius grikių dribsnius sumaišykite su daržovių/mėsos mase. Įmuškite kiaušinius, sudėkite sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje keptuvėje 30 minučių.