Avižinių dribsnių duona – tai viena skaniausių ir lengviausiai pagaminamų duonų. Ji sveika ir draugiška mažyliams. Soti. Ir tik iš 3 produktų. Be to avižinių dribsnių duona gali neturėti gliuteno (jei rinksitės avižas be gliuteno), tad tiktų ir alergiškiems mažyliams.
1 val
Reikės:
350 g. avižinių dribsnių
400 g. graikiško jogurto
100 g. sėklų (jei mažylis vyresnis)
0,5 a.š. druskos
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, jogurtą ir sėklas. Įberkite druskos ir išmaišykite. Tešlą perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą arba formuokite kepalėlį rankų pagalba, patepant viršų vandeniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes, kol išorė gražiai apskrus, o į vidų įsmeigtas pagaliukas neaplips neiškepusia tešla.