Kokosinis obuolių pyragas be pridėtinio cukraus, kvietinių miltų, kiaušinių. Yra ypač draugiškas vaikams ir moterų figūros linijoms (valgant pirmoje dienos pusėje).
Ir ne visas mano pasaulis sukasi apie mano zuikį ir maistą…. Šis tinklaraštis – tai mūsų abiejų kulinarinė kelionė, prie kuriuos labai tikiuosi paaugęs prisijungs ir mažylis (nieko tokio jei taip ir nebus). “Zuikio receptai” – tai žodinę išraišką įgavęs pomėgis gaminti sveikiau, tai mano ir mano šeimos istorija, kuri “netelpa į jokius rėmus”… Ir dabar užteks apie mane…
Būtent paskutiniu sakiniu, tiksliau citata iš “Tavo vaikas” žurnalo “Yra istorijų, kurios netelpa į jokius rėmus” prasideda vienos moters istorija 🙃. Moters pasakojimas apie netikėtą motinystę perkopus 40-metį. Heroję žinau kaip nepaprasto grožio mergaitės mamą,kurios nuotraukos dažnos vienos fotografės darbuose. Tos tarsi iš atviruko nužengusios nuotraukos su nuostabiais vaikais negali nepatikti 😍… Niekada nesusimasčiau kiek mamai metų, nors tai iš tikro net nesvarbu… Bet mane visada žavi iššūkių nebijančios mamos, kurios tiki, jog motinystei ir meilei niekada nevėlu… Moterys, kurios motinystės nekiša į jokius rėmus 😉…
Visa istorija žurnale, o šįkart prie kavos, žurnalo ar knygos kokosinis obuolių pyragas. Receptas skirtas visoms drąsioms, įkvepiančioms, išbandymų nebijančioms moterims ir mamoms. Bei internetiniams portalams, žurnalams kaip “Tavo vaikas”, jog apie tokias moteris rašote.
1 val 30 min
Reikės:
2 stiklinės avižinių miltų
1 stiklinė maltų lazdyno riešutų
2 šaukštai stevijos
žiupsnelis druskos
200 g kokosų aliejaus (arba veganiško sviesto)
5 v. š. riešutų sviesto
120 ml kokosų pieno (geriau riebesnis)
šaukštelis citrinos sulčių
1 v. š. agavų (ar klevų) sirupo
1 šaukštelis vanilės
2 plonomis skiltelėmis pjaustyti obuoliai (apšlakstykite citrinos sultimis, jog nepajuoduotų)
žiupsnelis cinamono
Suberkite avižų miltus, steviją, maltus riešutus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Mišinį suberkite ant pjaustymo lentos, į jį sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą ir maišykite, kol visi gabalėliai aplips – gaminkite kažką panašaus į kapotą tešlą. Jei tešla biri ir sausoka- įpilkite šiek tiek šalto vandens ar augalinio pieno. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių. Jei norite – ant kepimo popieriaus tešlą iškočiokite į didesnį nei kepimo formą lakštą ir perkelkite į kepimo formą. Jei nenorite (arba darote kaip aš) – tešlą tolygiai šaukštu išklokite kepimo skardoje ir suformuokite gana aukštus kraštus.
Kokosų pieną pagardinkite agavų sirupu, citrinos sultimis, vanile ir žiupsneliu druskos, įdėkite riešutų sviesto ir viską gerai išplakite. Gautą masę supilkite į formą ir išdėliokite obuolių skilteles, apibarstykite cinamonu. Kepkite 45 minutes 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. jei viršus pernelyg skrus-pridenkite folija lakštus.