Cukinijų ir kalakutienos mėsainiai yra vienas nefotogeniškiausių mano receptų, bet skonio prasme tikrai geras ir sveikas pasirinkimas.
Man išsivalyti šaldytuvą – tai tas pats kaip kitam žmogui nubėgti 7 km… Sunku pasiryžti, bet tai padarius labai savimi didžiuojasi. Šiandien aš tikrai savimi didžiuojuosi, nes mano suskeldėjusi rankų oda liudija, jog šį aparatą vakar valiau net 2 valandas! Apie savo žygdarbį parašiau žinutę net mamai. Žinau, jei ne tas nelemtas užšalęs ir niekaip neužsidarantis šaldymo kameros stalčius, šios burzgiančios dėžės tikrai nebūčiau valiusi.
Na, o tokius darbus nuveikus visada lieka – atitirpusios mėsos…
Kažką panašaus į šiuos nuogus burgerius mačiau viename užsienio portale ir pagalvojau, jog smagu būtų kažką panašaus padaryti. Na, ir proga pasitaikė: šaldytuve voliojosi nedidelė cukinija ir sumalta kalakutienos krūtinėlė, taip ir pasiruošė cukinijų ir kalakutienos mėsainiai.
50 min
3-4 porcijos
Reikės:
400 g maltos kalakutienos krūtinėlės
1 kiaušinio
1/2 smulkinto svogūno
2 v.š. pomidorų pastos
30 g špinatų
druskos
pipirų
1 jaunos cukinijos
čederio lapelių
1 v.š sviesto
1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
Cukiniją nulupame ir supjaustome 2 cm riekelėmis. Sviestą ištirpiname, įdedame saldžiosios paprikos prieskonių, druskos ir apvoliojame cukinijų griežinėlius.
Svogūnus pakepame keptuvėje, įdedame supjaustytus špinatus ir dar pakatiname, kol špinatai suminkštės. Špinatus, svogūną, kiaušinį, pomidorų pastą dedame į dubenį su kalakutieną ir viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame cukinijų griežinėlius ir suformuotus nedidelius ant cukinijų tilpsiančius kotletukus iš kalakutienos. Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Cukinijos ir kotletukams iškepus, formuojame mėsainius: dedame cukinijų griežinėlį, kotletuką, čederio sūrio lapelį ir dar vieną cukinijos griežinėlį..