Picos padas pagal televizijos laidą “Gardu gardu” buvo vienas mano pirmųjų savarankiškai ruoštų picos padų. Nesudėtingas receptas patiks tiek virtuvės naujokams, tiek senbuviams.
Paprastomis dienomis mūsų šeima stengiasi maitintis sveikiau, tačiau savaitgaliais tikrai nevengiame pasilepinti. Šį kartą nutariau gaminti picą, o padą gaminau pagal tv3 televizijoje matytą kulinarinę laidą GARDU GARDU… darbovietėje net nustebo, kad mielinę picos tešlą brandinau šaldytuve ir net aiktelėjo, kad taip mielinius blynus taip kepu Užgavėnių šventei… Aš ir aiktelėjau pagalvojusi, kokios keistuolės tos mano darbo-draugės, visai laiko netaupo . Tikras džiaugsmas, kai grįžti iš darbo ir gamini, o ne tešlos pakylant lauki…
Tikriausiai taip ir Gian Luca Demarco, nes jo recepte ir parašyta, kad “Tešlą galima pasigaminti ir iš vakaro ir brandinti šaldytuve”.
Originalus receptas: gardugardu.lt
Picos padas gaminamas iš šių ingredientų:
600 g kvietinių miltų
300-400 g šilto vandens
5 g šviežių mielių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. druskos
Įdarui: mėgstamų priedų ir fantazijos
Mieles ištirpiname šiltame vandenyje. Miltus supilame į didelį indą ir jame suformuojame duobutę, į kurią lėto pilame vandenį po truputį minkydami tešlą. Minkome iki minkštos, lygios, vientisos masės.
Suformuojame iš tešlos kamuoliuką. Jį uždengiame maistine plėvelė, kad nekvėpuotų ir tešlą brandiname šaldytuve per naktį (arba ištirpiname 15 g mielių, o tešlą paliekame šiltai porai valandų).
Aliejumi išteptais delnais iškilusią tešlą paskleidžiame orkaitės skardoje.
Picos padą ištepame pomidorų pasta ar padažu, pagardiname norimais priedais ir kepame įkaitintoje 220 laipsnių orkaitėje konvekciniu režimu.