Levandų pyragas man yra VAU, nes užsikrėčiau levandų manija ir jų panaudojimu maisto gamyboje. Dar tiek būsimų receptų su jomis sukasi galvoje, kad net nežinau kaip suspėsiu.
Beje, mano levandų ledai buvo puikiai įvertinti portalo lamaistas.lt skaitytojų, taigi dar ir tai prisidėjo prie noro kurti, ieškoti ir atrasti. Šis levandų pyragas yra drėgnas, nesudėtingas ir pagaminamas labai greitai.
Tiesa, receptą gavau iš pusseserės vieno mūsų susirašinėjimo metu. Nuostabu tai, kad ji veganė, bet visada palaiko ir skatina mano kūrybą virtuvėje.
1 val
Reikės:
250 g sviesto
1 v.š. džiovintų levandų
1/4 puodelio agavų sirupo/medaus
4 kiaušinių
220 g speltos/pilno grūdo miltų
50 g migdolų miltų
100 ml pasukų
2 apelsinų
Išspaudžiame apelsinų sultis, nutarkuojame 1 apelsino žievelę, įdedame levandų ir paliekame porai valandų.
Sviestą išsukame su agavų sirupu. Įmušame kiaušinius ir išplakame. Įdedame miltus.
Įpilame pasukas. Levandas su sultimis perkošiame per sietelį ir gautas sultis supilame į pyrago masę. Viską gerai išmaišome.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.