Vištienos kepsneliai vaisių patale

Vištienos kepsneliai vaisių patale buvo vienas man labiausiai patikusių receptų, kuriuos man suteikė galimybę išbandyti vakarienesprenumerata.lt. Jei dar nežinote, vakarienesprenumera.lt – tai nuo 2015 metų veikianti paslauga, kuri siūlo išsirinkti norimą pasigaminti patiekalą (kiekvieną pirmadienį atnaujinamas meniu, todėl patiekalai nenusibos), o paslaugos teikėjai pasirūpins visais produktais ir šių pristatymų. Kažkam ši paslauga bus atradimas, nes nebereikės planuoti savaitės meniu, eiti į parduotuves, kitiems patiks restorano verti patiekalai, dar kiti įvertins nesudėtingus ir labai greitai paruošiamus receptus.

Smagiausia, kad šį verslą iš dalies verslo įkurėją Jurgitą įkvėpė įkurti pirmagimis (kaip ir mano tinklaraštį), o pati paslauga į maisto ruošimo procesą siekia kuo daugiau įtraukti ir vaikus (koks sutapimas, kaip ir aš!). Man visada labai smagu stebėti ir skleisti žodį apie tokius verslus.

4 porcijos

Na, ir apie patį receptą. Vištienos kepsneliai vaisių patale, tiksliau vištienos kepsneliai apvynioti vytintu kumpiu troškinami kriaušių, spanguolių, saulėje džiovintų pomidorų ir obuolių sulčių mišinyje yra labai gardus ir rudeniškas pasirinkimas. Vištienos filė išlieka sultinga, kvapni, o ir patiekalas pagaminamas per 30 minučių.

Vištienos kepsneliai vaisių patale

45 min

Reikės:

450 g vištienos filė

4 vytinto kumpio gabalėlių

1 raudono svogūno

1 kriaušės

70 g saulėje džiovintų pomidorų

70 g džiovintų spanguolių

250 ml obuolių sulčių

1 ryšulelio čiobrelių

druskos ir pipirų

aliejaus kepimui

Vištienos file supjaustome 4 vienodo dydžio gabaliukais, pagardiname druska, pipirais. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, dedame vištienos gabaliukus ir lengvai apkepame. Atvėsiname.

Paruoštus vištienos gabaliukus pagardiname šviežiais čiobreliais, apsukame kumpiu.

Nuluptą svogūną smulkiai supjaustome kubeliais. Džiovintus pomidorus šiek tiek pasmulkiname. Kriaušę nulupame, perpjauname išilgai pusiau, išskobiame sėklas, o minkštimą supjaustome 1 cm dydžio gabaliukais.

Į keptuvę, kurioje kepė vištiena beriame svogūnus, spamguoles, pomidorus ir kepame 2 min ant vidutinės kaitros. Suberiame kriaušes ir baigiame kaitinti po 1 minutes. Į kepimo indą sudedame apkeptus vaisius, uogas, supilame obuolių sultis, ant viršaus išdeliojame vištienos kepsnelius.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, kad šoninė gražiai apskrustų, o vištiena visiškai iškeptų.

Vištienos kepsneliai vaisių patale

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos