Grikių košė su kokosų pienu švelniai saldus pusryčių ar pietų pasirinkimas.
Priešingai nei mano mama labai mėgstu grikius. Galėčiau juos valgyti ir valgyti. Tiesa, kažkuriuos metus šių kruopų nevalgiau, nes laikiausi grikių dietos. Ištvėriau 2 dienas, bet į šias kruopas negalėjau pažiūrėti lygiai metus. Dabar, praėjus daugeliui metų, ne tik nesilaikau tokių kvailų dietų, tačiau ir prie šių puikių kruopų pratinu savo zuikį. Grikiai turi cinko, vario, geležies ir magnio, juose gausu B grupės vitaminų, kurie ypač naudingi nervų sistemos veiklai, taip pat amino rūgščių.
Na, o kokosų pienas… Kam jis nepatinka? Nors kokosų pienas dažnai kaltinamas dėl to, jog turi daug sočiųjų riebalų, kurie sukelia riziką susirgti širdies ligomis, tačiau neverta tikėti viskuo ką sako spauda. Neišsiplėsiu, tačiau jei jums įdomu apie kokosų pieno naudą, jame esančius riebalus plačiau skaitykite čia. Beje, riebalai ne tik reikalingi, tačiau ir būtini augančiam organizmui, t.y. vaikams. Dietos skirtos tik mamoms ir tėčiams, o ne sveikiems vaikams. Žinoma, maitintis sveikai Būtina!
Ši grikių košė su kokosų pienu puiki, pabodusius grikius nukelianti į kitą lygį. Puikiai dera su mėgiamomis daržovėmis (ypač burokėliais). O šiai košei recepto beveik nereikia.
Reikės:
grikių
vandens
kokosų pieno
druska
mėgiami prieskoniai (puikiai dera saldžioji paprika)
Nerašau kiekių, nes kiekis priklauso nuo to kam šią košę gaminsite – mažyliui ar sau.
Grikius galima virti arba daryti tai lengviau ir sveikiau – brinkyti. Kruopas termiškai apdorojant žūsta dalis vitaminų, todėl geriausia grikius užpilti vandeniu (dvigubai didesniu kiekiu nei yra kruopų) ir palikti per naktį. Žinoma, prieš tai kruopas būtina nuplauti.
Ryte grikius pašildykite kokosų piene, pagardinkite druska ir mėgiamais prieskoniais (gardinti nebūtina, gardu ir tik su kokosų pienu).