Varškės užtepėlė – tai vienas tų užkandžių, kuriuo dažnai mėgaujuosi penktadieniais prie filmo. Varškės užtepėlė, salotos lapai ir puikus filmas kartais man reikia tik to, kad jausčiausi gerai.
Varškė – vienas vertingiausių produktų, turintis lengvai įsisavinamų baltymų, mineralinių medžiagų, riebalų, kalcio ir fosforo. Joje daug kepenims po uždegimo padedančių atsigauti amino rūgščių. Varškę valgyti sveika ne tik suaugusiams, tačiau ir vaikams. Vaikams neturintiems viršsvorio problemos geriau rinktis pusiau riebią arba riebią varškę, nes juose daug riebaluose tirpstančių vitaminų.
Vaikams iki 1 metų varškės (pasak PSO) geriau neduoti dėl didelio baltymų kiekio. Kalbama apie gryną varškę. Antraisiais gyvenimo metais varškės, kefyro ir kitų pieno produktų galima duoti kartą per dieną 2-3 kartus per savaitę (iki 3-4 metų). Per didelis baltymų kiekis vis dėl to kenkia mažo žmogaus organizmui (na, ir didelio).
Varškės užtėpėlė vienas lengviausių ir paprasčiausių patiekalų. Ją galima tepti ant skrudintos duonos, trapučių, krekerių, salotų lapų ar valgyti vieną.
Rinkitės tik kokybiškas krabų lazdeles. Majonezą galite naudoti arba ne, tačiau tada rinkitės riebesnį, islandišką ar graikišką jogurtą (kadanors papasakosiu kodėl mūsų šeima kartais vartoja majonezą)
Reikės:
1 pakelio varškės
1 agurkas
5-6 krabų lazdelės
druska, juodieji pipirai pagal skonį
3 šaukštai natūralaus arba graikiško jogurto
1 šaukštas majonezo (nebūtina)
česnako skiltelė arba česnako granulės (nebūtina)
Smulkiai supjaustome krabų lazdeles, agurką (galima viską sutarkuoti burokine tarka), sudedame varškę. Pagardiname prieskoniais, česnaku. Įdedame jogurto, majonezo ir viską išmaišome.