Obuolių pyrago keksiukai labai tinka kaip užkandis į vaikų ar savo pietų dėžutę. Šių obuolių pyrago keksiukų tekstūra nuostabi: viduje minkšti, drėgni ir saldūs, viršuje traškūs, bet tuo pačiu ir labai gardūs.
Tešlai reikės:
1 3/4 stiklinės avižinių miltų
3/4 puodelio medaus (klevų, agavų sirupo)
2 puodelių mažais gabalėliais supjaustytų obuolių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio muskato prieskonių
1/4 šaukštelio druskos
1/2 šaukštai cinamono
1 valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto
1 kambario temperatūros kiaušinio
3/4 puodelio augalinio arba paprasto pieno
1/2 puodelio kokosų aliejaus arba sviesto
Įdarui:
2-3 šaukštai kokosų cukraus
sauja smulkintų riešutų
sauja avižų
Į didelį dubenį suberiame visus sausus tešlos ingredientus, išskyrus obuolius. Išmaišome.
Į kitą dubenį supilame ištirpintą kokosų aliejų, pieną, medų, įdedame vanilės ekstrakto ir įmušame kiaušinį. Išplakame.
Drėgnus ingredientus lėtai įmišome į sausų ingredientų dubenį.
Įmaišome obuolių gabalėlius. Tešla turi išlikti tiršta.
Tešlą supilame į keksiukų formeles (prireiks apie 12 formelių).
Pabarstome kokosų cukrumi, avižomis ir smulkintais graikiniais riešutais. Obuolių pyrago keksiukai kepami 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.