Ryžių pudingas, tą kartą, kai sugalvojau, jog savaitgalio pusryčiams nebus sumuštinių, košės ar blynų. Tiesa, tada dar nežinojau kiek jam reikia kantrybės ir to, jog mūsų pusryčiai taps vėlyvais pusryčiais…
Ryžių pudingas – tai piene begalę laiko virę ryžiai. Na, toks manų košių gerbėjų patiekalas. Patiems mažiausiems pudingo tikrai galima nesaldinti, užtektų natūralaus piene esančio saldumo, cinamono ir uogų.
Idealu ryžius užpilti karštu pienu ir palikti mirkti per naktį, bet jei tokios galimybės nėra procesas užtruks.
1 val 40 min
4-5 porcijoms reikės:
600 ml pieno
2 v.š. klevų/agavų sirupo (galima medaus)
1 a.š. cinamono
80 g ryžių
Pieną užverdame, įpilame klevų sirupo ir užpilame puode esančius ryžius. Uždengiame puodą ir paliekame porai valandų.
Kai paguli puode, ryžius statome ant viryklės ir verdame ant nedidelės ugnies apie valandą. Vis pamaišome, jog pienas nepradėtų bėgti, o ryžiai svilti. Kai ryžiai jau atrodys beveik išpampę, išjungiame ugnį ir uždengtame puode paliekame stovėti 30 minučių. Jei košei trūks skystumo- įpilkite truputį karšto pieno.
Ryžių pudingą sudėkite į indelius, pagardinkite cinamonu ir uogomis. Ryžių pudingą galima valgyti ir šaltą, ir karštą.