Vištienos troškinys su kreminiu sūriu ir paprikomis turi meksikietiškų atspalvių. Jį gamino mano vyras. Buvo skanu ir sotu. Puikiai tinka su daržovių salotomis. Vištienos troškinys susideda iš mažai angliavandenių turinčių daržovių bei vištienos. Puikus pasirinkimas jei laikotės laikotės ketogeninės dietos ar ribojate angliavandenių vartojimą. Sveikų riebalų kiekį galite padidinti pridėdami avokado arba alyvuogių aliejaus. Taip pat vištienos krūtinėlę galite pakeisti vištienos šlaunelių mėsa.
30 min
2-3 porcijos
Reikės:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus (kepimui)
500 g supjaustytos vištienos krūtinėlės be kaulo
4 paprikos, supjaustytos griežinėliais
plonai supjaustytas svogūnas
1 puodelis grietinės
1 puodelis kreminio sūrio
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio
Prieskonių:
Čili miltelių
Svogūnų miltelių
Raudonėlių
Kmynų
Česnako miltelių
Paprikos prieskonių
Kajano pipirai
Druskos
Pipirų
pasirinktinai: grietinės, avokado,guakamolės ar salsos padažo.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite vištienos gabaliukus. Kai vištieną iškeps ją atidėkite. Į keptuvę sudėkite pjaustytus svogūnus ir papriką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės (maždaug nuo 3 iki 5 minučių, priklausomai nuo jūsų noro).
Į keptuvę ant daržovių sudėkite iškepusią vištieną, sudėkite prieskonius, grietinę ir kreminį sūrį. Gerai išmaišykite.
Viršų pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 15 – 20 minučių arba tol, kol sūris išsilydis