Abrikosų trupiniuotis, kaip ir visi trupiniuočiai, man labai patinka. Patinka todėl, kad juose gausu vaisių ir kiekvieną kartą galima išgauti vis kitokė skonį. Skaniausi su ledais, plakta grietinėle, tačiau prie kavos puodelio puikiai tinka ir be nieko.
Šis abrikosų trupiniuotis truputį kitoks, nes vietoj miltų naudojau migdolų miltus ir kokosų drožles. Na, ir ką. Super!
Reikės:
130 g kokosų sviesto (puikiai tiks ir paprastas)
½ stiklinės klevų sirupo
½-1 stiklinės migdolų miltų
1,5 stiklinė kokosų drožlių
žiupsnelį druskos
abrikosų pjaustytų
Sviestą ištirpiname ir sumaišome su klevų sirupu. Suberiame migdolų miltus, kokosų drožles, žiupsnelį druskos ir sumaišome su sviesto mase. Turime gauti lipnią, į stambesnius trupinių gabalėlius sušokusią masę. Pusę gautos masės suberiame į kepimo popieriumi išklotą formą, ją paskirstome tolygiai ir stipriai suspaudžiame delnais, kad pagrindas būtų tvirtas. Ant viršaus paskleidžiame pjaustytus abrikosus, o ant šių suberiame likusius trupinius. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol trupiniuočio viršus taps gražiai auksinės spalvos.