Avižinių dribsnių batonėliai kūdikiui – tai skanus, maistingas ir paprastas užkandis mažyliams be riešutų, be džiovintų vaisių, saldiklių ir nekeptas. Avižinių dribsnių batonėliai kūdikiui ne tik nudžiugins mažuosius ir, žinoma, didesnius valgytojus, bet ir yra sukurtas dirbtinio intelekto.
Šis receptas labai paprastas ir greitai paruošiamas, todėl puikiai tinka net ir labai užimtiems tėvams. Batonėliai yra pagaminti iš paprastų kiekvienoje virtuvėje randamų produktų: avižų dribsnių, bananų, obuolių tyrelės. Avižinių dribsnių batonėliai kūdikiui gausūs skaidulų, vitaminų ir mineralų.
Taigi, jei ieškote skanaus ir maistingo užkandžio savo kūdikiui – štai ir Jis.
1 puodelio avižinių dribsnių
1/2 puodelio sutrintų bananų (apie 1 vidutinio dydžio bananą)
1/4 puodelio nesaldinto obuolių tyrelės
1/4 puodelio kokoso drožlių
1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
1 šaukštas medaus arba agavų sirupo (nuo 2 metų)
Iki miltų sutriname avižų dribsnius. Dubenyje sumaišome sutrintus bananus, obuolių tyrelę, sutrintas avižas, kokoso drožles ir cinamoną.
Į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi sudedame gautą masę. Masę išlyginame ir tvirtai paspaudžiame. Dedame 1-2 valandoms į šaldytuvą sukietėti. Kai masė sukietės, išimame iš šaldytuvo ir supjaustome į mažus batonėlius ar kvadratus.
Batonėlius laikome sandariame inde šaldytuve iki savaitės.