Avižinių dribsnių ir kopūsto blynai pigus, kūno formas saugantis ir vaikams draugiškas patiekalas. Net nežinau ar blynais, ar kotletukais juos vadinti. Na, tikriausiai, jei valgysite vienus ar su padažu, tai reiktų vadinti blynais, o jei su kalnu daržovių – tai jau kotletukai. Pirmą kartą apie tokius blynus perskaičiau prieš kokį 10 metų (!) “Ona Būkplona” tinklaraštyje. Gal ir jūs jį skaitėte? Nes man tinklaraštis labai patiko…. Kaip bebūtų, tada nustebau, kaip toks paprastas patiekalas gali būti toks skanus.
Šį kartą mano avižinių dribsnių ir kopūsto blynai, na, tokia mano likučių improvizacija įkvėpta “Ona Būkplona” tinklaraščio.
Reikės:
250 g avižinių dribsnių
250 g tarkuoto pekino kopūsto
50 g tarkuoto čederio sūrio
1 kiaušinio
2 a.š. česnako granulių
druskos ir pipirų
Avižas sumaišome su tarkuotu kopūstu ir paliekame per naktį ar bent pusdieniui išbrinkti, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius. Išmaišome. Formuojame norimo dydžio blynelius ar kotletukus ir kepame įkaitintoje keptuvėje.